onsdag 12 mars 2014

Försäljning och eventuell flytt av värdepapper

Igår sålde jag av Astra Zeneca som låg och skvalpade i Kapitalförsäkringen. Tanken är att flytta över dessa pengar till mitt Investeringssparkonto för att så småningom ha hela portföljen samlad på ett och samma ställe.

Tanke nummer två är att köpa tillbaka Astra Zeneca igen när jag väl fått över pengarna till ISK`n. Detta är dock inget som är hugget i sten och det är verkligen ingen brådska. Astra`s VD Pascal Soriot nämde tidigare i år att bolagets vinster kommer ta fart igen någon gång runt 2017.  Det hade ju varit skönt att köpa tillbaka på en lite lägre nivå än gårdagens försäljning....

Efter en något grovdragen uträkning kom jag fram till att avkastningen på denna affär har givit mig ca 10-12% årlig avkastning inkl utdelningar (har ägt aktierna i ca 3-4 år, köpt vid två tillfällen)

  En årlig avkastning på 10% är jag helt nöjd med och det var även lite därför jag kände att det var dags för denna flytt av tillgångarna just nu.

Kan avslutningsvis nämna att utdelningarna från Astra kommer att trilla in nu i Mars som beräknat eftersom jag ägde aktierna innan "x-dagen"

Mvh
Ekonomisk Trygghet


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!