söndag 30 mars 2014

Utdelningar och studier

Under Mars månad har jag fått in utdelningar från Astra Zeneca och Mc Donalds.

 Om vi börjar med Astra så blev det en utdelningstillväxt på +2,68% jämfört med föregående år. Det är en utdelningstillväxt som är något under vad jag föredrar. Jag har i dagsläget sålt mina Astra Zeneca-aktier eftersom en flytt till mitt Investeringssparkonto kändes lägligt när aktien stack uppåt så pass. Möjligtvis köper jag tillbaka dessa innan hösten kommer eftersom bolaget även delar ut då. Jag måste bara kolla upp hur det ligger till med x-date  på höstutdelningen...

Även Mac Donalds delade ut denna månad, eftersom jag inte ägde aktien vid samma tidpunkt förra året har jag inget att jämföra med. Dock har MCD höjt sina utdelningar från föregående period (0,77 förra året, 0,81 detta år)

Totalt sett denna månad fick jag en utdelningstillväxt på +19%

Nu till något helt annat, för någon vecka sedan tog jag tag i mitt liv och började studera på distans!
Grovt förklarat så är det diverse ekonomiprogram som jag kommer att läsa hemifrån på halvfart. Just det här med att läsa på 50% trodde jag skulle vara en enkel match att klara av även om jag jobbar, men det var tuffare än vad jag trodde och bloggandet får ta en hel del stryk pga detta. Vi får se, om det blir för tufft att köra 50% kanske jag trappar ner på takten till 25% vid nästa kursstart.

Hursomhelst så känns det riktigt motiverande att börja studera och förhoppningsvis leder detta till ett nytt jobb i slutändan.

Mvh
Ekonomisk Trygghet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har själv gått i tankarna att läsa någon typ av ekonomikurs på distans. Vad läser du och vid vilket lärosäte?

MVH Apskallen

Anonym sa...

Jag läser kurspaketet "ekonomiassistent" som innehåller personaladministration, företagsekonomi 1,2, redovisning 1,2 och affärsjuridik (tror inte jag glömde nån)

Detta är genom kommunens vuxenutbildning, gymnasiala studier dvs grundläggande kunskaper. Kurserna är helt gratis det enda jag betalar för är kurslitteraturen.

Det känns som ett bra första steg att börja så här, möjligtvis bygger jag vidare på denna utbildning senare.

Mvh
Eko Trygghet

Anonym sa...

Hej igen!

Tack för svar. Det där låter ju väldigt intressant! Ska nog ta och kolla upp något liknande jag med.

Ha det gott!

MVH Apskallen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!