fredag 6 februari 2015

Inköp Microsoft

Igår gjorde jag ett nytt aktieköp. Det blev faktiskt Microsoft som fick komma in i portföljen denna gång. Detta blev mitt första köp i den nyöppnade kapitalförsäkringen, tanken är att alla utländska kommande köp ska ligga just i kapitalförsäkringen.

Egentligen hade jag inte planerat att köpa så mycket Amerikanskt detta året nu när dollarkursen har stuckit iväg så pass mycket, men eftersom aktien dippade ganska mycket kunde jag inte låta bli. Det som är positivt med en högre dollarkurs är att utdelningarna FRÅN Microsoft blir högre. Jag har för mig att bloggaren lundaluppen köpte aktier i Apple, Google och Microsoft samtidigt för några år sedan för att gardera sig. Jag hade gärna köpt aktier även i Google men eftersom bolaget ej delar ut ännu känns det inte helt rätt.

Mitt sikte är även inställt på Svenska bankaktier, men jag kommer vänta lite och hoppas på en liten dipp innan x-datum för bankerna. Nordea ser ju onekligen bra ut med sin höga utdelning i år.

Så här delar min portfölj ut för tillfället 2015:

Jan
Walmart

Feb
PG
Mars
Microsoft

Castellum
Mc Donalds
April
Fortum
Walmart
Coca Cola
Maj

H&M

PG
Jun 
Microsoft
Walmart

Mc Donalds
Juli
Coca Cola

Aug
PG
Sept
Microsoft

Walmart

Mc Donalds
Okt
Coca Cola
Nov
PG
Dec
Microsoft

Coca Cola
Mc Donalds
Mvh
Ekonomisk Trygghet


1 kommentar:

Stefan sa...

Köpte också lite Microsoft idag tror de kan återhämta sig lite från rapportdippen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!