fredag 10 april 2015

Ett meningslöst skrytinlägg

Hata mig inte för det här, men vill bara föreviga detta ögonblick innan det är över...
// Ekonomisk Trygghet

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Sådant här frossar nog de flesta i. När det väl händer...

Anonym sa...

Gratulerar till en fantastisk avkastning.
Men om jag ska vara djävlens advokat är det kanske inte helt ovanligt med 100%.
Bloggaren chansamest skrev för någon dag sen om boliden som gått upp 1000%.
Är det någon som sitterr med en 10000%?

Aktiejuristen sa...

Snyggt, grattis! Mycket beror förstås på hur lång tid man haft innehavet. Inte för att vara sån men har man 1 000 % eller 10 000 % så har man troligen inte gjort alla rätt. Hittar man den typen av fantastiska bolag som bara fortsätter upp så ska man givetvis köpa på sig mer på vägen uppåt ("snitta upp sig") och då kommer man kanske "bara" ha typ max 4-500 % trots att bolaget gått flera 1 000 % från första köpet, beroende på hur stor den ursprungliga posten var. Avkastningen på portföljen som helhet kommer dock både i % och i absoluta termer vara betydligt bättre än om man hade använt insättningarna till att köpa bolag som presterade sämre (vilket är de flesta om man jämför med bolag som går 10 000%, vilket är väldigt högt även sett över relativt långa perioder).

Rikedom sa...

Suveränt! Njut av detta. Inte alls dumt att lägga upp sådana bilder när det händer!
Själv ligger jag + 48 % i Hennes & Mauritz. Jag försöker som kommentaren innan mig skriver snitta in mig på olika kurser :)

john sa...

@anonym 1

Hehe ja det spelar nog ingen roll fastän man är en "värdeinvesterare" eller "utdelningsinvesterare" lite gött är det allt att nå denna gräns =)

@anonym 2

Nej med tiden brukar ju de flesta sunda bolag öka sin vinst/aktiekurs. 10 000% hade inte varit helt fel, vilka typ av bolag ökar så mycket på kort tid, uppköp?

@aktiejuristen

Det har du helt rätt i. Jag borde väl egentligen tanka mer HM-aktier men det känns ju lite surt pga det initiala inköpspriset. Det får bli vid nästa börschrash...

@Rikedom
Tack! =) Det var ingen dålig avkastning du har heller på HM, hoppas resan fortsätter uppåt!


Mvh
Ekonomisk Trygghet

Myttinge94 sa...

Wow - inte illa! I mitt tidigare "liv" hade jag sålt långt innan en sådan kursutveckling nåtts, så grattis till att lyckats "hålla i" en vinnare och inte sälja för tidigit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!