onsdag 13 maj 2015

Sonens första utdelning!

Idag kom min sons första utdelning in på kontot, pengarna kommer från investmentbolaget Industrivärden som i dagsläget förvaltar följande bolag:


VÅRA INNEHAV


Portfölj94 Mdkr


Jag köpte av misstag Industrivärdens A-aktier vilket kanske inte var optimalt eftersom det är högre omsättning på C-aktierna (upptäckte detta i efterhand) I övrigt verkar det inte skilja något nämnvärt mellan A och C. A har starkare rösträtt men jag tror inte sonen bryr sig om det i dagsläget...


Nu är det bara för sonen att kämpa vidare med sina investeringar. Ungefär 64 år kvar till pensionen, om ränta-på-ränta-effekten gör sitt jobb kommer han att vara super-duper-mega-miljonär på ålderns höst ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

hur har sonen kunnat köpa aktier helt själv? han måste vara superdupermegasmart för sin ålder.. och eftersom han är det lär han kunna försörja sig på anant sätt i framtiden :)

Kampen mot index sa...

Ja, ränta på ränta i 64 års tid kan bli mycket trevligt. :) Men om han har tillgång till aktierna själv vid 18 års ålder så är risken stor att aktierna säljs för att lägga pengar på annat tex bostad.

john sa...

@anonym

Hehe ja kanske startar han det "nya" Apple eller Microsoft ;)

@Kampen mot Index

Tanken är väl att han skall använda en del av dessa pengar till bil/boende så det har du helt rätt i.


Mvh
Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!