onsdag 29 april 2015

Utdelning ICA och portföljens utdelningstillväxt April

I morse såg jag att utdelningen från ICA kommit in på kontot. 9,50 kr per aktie blev det, kan vi hoppas på över 10 kr nästa år?

ICA presterade bra under 2014 och det ska bli spännande att se hur dom tacklar onlinehandel, försäkringar, konkurrensen m.m framöver.
Portföljens utdelningstillväxt i April 2015

Jämfört med föregående år ökade portföljens utdelningar med +50,7% i April månad. Det är kul att se sådana här siffror och det sporrar mig till att behålla min strategi oavsett börsklimat dvs köp och behåll.Ränta-på-ränta-effekten är väldigt effektiv i det långa loppet, därför funderar jag på att köpa ett amerikanskt bolag som delar ut 4 gånger per år till min son (han är ca 1,5 år gammal) Några tips på bolag som Ni tror fortsätter dela ut pengar i sisådär 50 - 60 år framåt i tiden? ;)

I Maj månad vankas det utdelningar från H&M och P&G.

Mvh
Ekonomisk Trygghet

fredag 17 april 2015

Kursutveckling på mina innehav

Tänkte att det kunde vara kul för Er läsare att se hur utvecklingen på aktierna har varit sedan inköp. Observera att valutaförändringarna har boostat de amerikanska innehaven ganska rejält.


(Sammanställt 15 April)


Walmart +42%

Coca Cola +28%

P&G +71%

Microsoft +3%

Mc Donalds +37%

ICA +35%

H&M +101%

Fortum +45%

Castellum +21%


Mvh
Ekonomisk Trygghet

torsdag 16 april 2015

Utdelning Fortum

I Onsdags kom utdelningarna från Fortum. I år lämnade bolaget en extrautdelning och pga detta ökade utdelningen med hela +20,6% jämfört med föregående år.Direktavkastningen på mitt innehav i Fortum ligger i år på 9,5% Om det blir lika bra nästa år vet jag inte men oavsett är det mycket bättre än att ha pengarna på ett bankkonto.

tisdag 14 april 2015

Utdelning Walmart

I slutet av förra veckan kom pengarna från Walmart in på kontot. Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningen med +34,7%Hade man bott i USA och inte fått ta del av valutaförändringarna skulle ökningen endast ligga på ca +2% denna gång.

Jag är väldigt tungt investerad i Amerika och kanske borde man titta lite mer på andra länder. Finns det några stora stabila bolag som delar ut 4 gånger per år i Europa?

Mvh
Ekonomisk Trygghet

lördag 11 april 2015

Utdelningstillväxt portföljen 1 Jan - 31 Mars

De första tre månaderna 2015 har portföljens totala utdelning ökat med +28% jämfört med föregående år. April kommer ge en hel del pengar i år så förhoppningsvis ser det ännu bättre ut efter 6 månader.

Självklart gör nya aktieköp stor skillnad, jag KOMMER att köpa aktier under året och det ska bli spännande att se vart utdelningstillväxten landar i slutet av året.

Mvh

Ekonomisk Trygghet

fredag 10 april 2015

Ett meningslöst skrytinlägg

Hata mig inte för det här, men vill bara föreviga detta ögonblick innan det är över...
// Ekonomisk Trygghet

onsdag 8 april 2015

Utdelning Coca Cola!

Igår kom pengarna från Coca Cola in på kontot. Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningen med +42,7% Fortfarande fantasisummor eftersom dollarn ökat så pass mycket men jag har detta i åtanke och nästa år blir antagligen inte lika fantastiskt. Det jag kan hålla koll på är att bolagen fortsätter att öka sina utdelningar och utdelningsandelen. Dollarkursen kan jag inte manipulera på egen hand men däremot kan man tanka mer aktier vid en låg kurs.
Fortum, Walmart och ICA Gruppen står på tur härnäst. Fortum har en stor kassa i dagsläget efter en "liten" försäljning, därför kommer bolaget i fråga göra en extrautdelning. Walmart och ICA kommer antagligen inte bjuda på några större överraskningar.

Mvh

Ekonomisk Trygghet

tisdag 7 april 2015

Likvida medel % av portföljen

Den 7 Mars dvs för en månad sedan utgjorde likvida medel endast 0,6% av min portfölj. Även om jag är en så kallad buy-and-hold-when-you-have-money-kille kan det vara skönt att ha lite pengar liggandes i portföljen om ett större ras kommer.

Nu har jag lyckats avsätta lite pengar och i dagsläget utgör likvida medel 4,9% av portföljen. Det är fortfarande alldeles för lågt men en bra bit på vägen. Utdelningarna som kommer både i April och Maj ger även lite skjuts på vägen så förhoppningsvis kommer jag upp till 10% i början av Juni.

Köper Ni nu eller hamstrar ni pengar?

Mvh
Ekonomisk Trygghet

torsdag 2 april 2015

Prognos utdelningar jämfört mot föregående år

Tänkte försöka göra en liten prognos över huruvida portföljen kommer att dela ut mer eller mindre i April månad jämfört med 2014.Enligt mina beräkningar (på dagens dollarkurs) kommer utdelningsökningen i portföljen ligga på ca +50% gentemot 2014. Jag har inte tagit med eventuella växlingsavgifter i beräkningen så det kan hända att det blir någon procent lägre.


De största anledningarna till denna enorma ökning är Fortums extrautdelning och även att dollarn har stärkts så pass mycket. Förra året fick jag in pengar från Ratos som jag har sålt, dock ligger nu ICA gruppen i portföljen.Hur ser Er prognos ut inför April?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!